Uit de Blog...Abonneer nu

Een nieuwe trend: het “Groene” kantoor

Er zijn veel nieuwe trends die van invloed zijn op het kantoor. Zeker een van de belangrijkste is om te zorgen voor meer veiligheid op de werkplek door het gebruik van intelligente, gezonde en gemakkelijk te onderhouden materialen.

In alle omgevingen, zoals directiekantoren, operatiekantoren en wachtruimtes, is het essentieel om een goede luchtkwaliteit te garanderen door middel van luchtreinigers, airconditioningsystemen en ook door het gebruik van antimicrobiële materialen, zoals koper. Voor een betere luchtcirculatie moeten airconditioning- en ventilatiesystemen voortdurend worden gereinigd en verbeterd om een gezonde omgeving te bevorderen voor degenen die er werken. Natuurlijk kun je ook de lucht die je inademt verbeteren door kleine natuurlijke maatregelen.

Een trend die zich verspreidt is die van het “Groene” kantoor. Ontwerpers brengen in feite de natuur naar werkplekken om ze duurzaam te maken en prioriteit te geven aan het welzijn van werknemers die het grootste deel van hun dag aan hun bureau op kantoor doorbrengen.

Het gebruik van planten in werkomgevingen helpt bijvoorbeeld zeker bij het verbeteren van de luchtkwaliteit, maar ook bij het verbeteren van de stemming en gezondheid van werknemers. Natuur betekent niet alleen het gebruik van de groene planten, maar ook het benadrukken van natuurlijk licht, uitzicht op de buitenlucht en uitzicht op het landschap zichtbaar vanuit de ramen; dit alles helpt mensen die op kantoor werken om een positieve benadering te hebben.
Er zijn dus tal van hulpmiddelen die kunnen worden geïmplementeerd om werkplekken comfortabeler en gastvrijer te maken. Er zijn architecten zoals Selgas Cano, die kantoren hebben ontworpen en gebouwd die volledig omringd zijn door het bos, waar de natuur onderdeel wordt van de dagelijkse werkroutine.

De concrete voordelen van “groene” werkplekken zijn zeker: verhoogde productiviteit, verhoogde concentratie en lagere stressniveaus. Niet in de laatste plaats het fysieke welzijn, in staat om de blik van het computerscherm af te wenden en naar buiten te richten, stelt de ogen in staat om de focus aan te passen, waardoor het niveau van vermoeidheid en vermoeide ogen wordt verlaagd.

Waar het niet mogelijk is om een natuurlijk uitzicht door het raam te hebben, dan zou ideaal het gebruik van specifieke planten zijn, geplaatst op strategische plaatsen en natuurlijk afgestemd op de stijl van uw kantoor. Het moeten decoratieve planten zijn die zich goed aanpassen aan omgevingen met weinig licht, die geen frequente watergift nodig hebben, zoals vetplanten, en die de lucht gezonder maken.

Bamboe heeft bijvoorbeeld ruimte nodig in hoogte en licht, is een plant die levert, ideaal is voor het creëren van natuurlijke scheidingswanden, een staat van ontspanning induceert en, last but not least, helpt om formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen in de lucht te neutraliseren. Andere planten daarentegen hebben een sterk vermogen om zich aan te passen aan kleine, slecht verlichte ruimtes en hebben weinig water nodig.

Daarom, afhankelijk van de behoeften en stijl van uw kantoor, waar houten of glazen meubels kunnen worden gebruikt, is het noodzakelijk om de juiste planten te regelen om harmonie, elegantie en welzijn te creëren in de werkruimte die u heeft.

About Marco Olivieri

Oprichter en CEO van La Mercanti Srl. Marketing en Sales expert. Strategie-implementatie, innovatie en een uitstekende bedrijfsvoering. “Ik zie mijzelf als een innovatieve denker en een leergierig iemand. Ik kom graag met nieuwe ideeën naar buiten om de initiatieven van mijn medewerkers te stimuleren”.

Speak Your Mind

*