Uit de Blog...Abonneer nu

Nieuwe trends in kantoorinrichting

Dit jaar staat vol met veel nieuwe trends op het gebied van kantoorinrichting, een plek waar mensen vaak een groot deel van hun dag doorbrengen. Daarom is het zinvol om in alle opzichten met zorg in te richten, ook bij designaccessoires.
Een van de aspecten die de laatste tijd veel aandacht krijgen bij de beslissing om een kantoor in te richten, is de kleurkeuze, die de menselijke stemmingen en percepties kan beïnvloeden en de werkomgeving meer of minder comfortabel kan maken.

In 2022 drukken neutrale tinten van natuurlijke kleuren die ontspanning, rust en energie uitstralen hun stempel. Een daarvan is het populaire olijfgroen dat wordt gebruikt voor muren en kantoormeubilair, dat een nieuw tintje geeft aan de dagelijkse routine, positiviteit en natuurlijkheid geeft. Een alternatief voor groen is momenteel zachtbeige, dat vaak wordt gebruikt als achtergrond voor meer ongewone inrichtingselementen. Blauw en geel zijn ook trendy kleuren in kantoormeubilair. Ze creëren een chique en verfijnde sfeer, maar zijn ook energiek en positief en stralen veel vertrouwen uit.

Veel architecten die moderne kantoren ontwerpen, kiezen voor de combinatie van de kleur wit met hout om omgevingen te creëren met een minimale, elegante en eigentijdse stijl!
Er is dus veel ruimte voor neutrale kleuren die natuurlijke elementen oproepen, waardoor het goede humeur op kantoor en daarmee de productiviteit van werknemers toeneemt, waardoor de aandacht, motivatie en veiligheid toenemen. Zo slaat ‘groen’ letterlijk en figuurlijk aan.

De kleuren die je kiest hebben ook invloed op de stijl waarin je je kantoor wilt inrichten. Een evergreen is een klassieke inrichting waarbij gekozen is voor meubels met sterke kleuren om een gezaghebbende en betrouwbare omgeving te creëren. De moderne stijl daarentegen geeft de voorkeur aan gedurfde of zachtere kleuren om een minimalistische en verfijnde sfeer te creëren, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van geavanceerde materialen, min of meer duur, die op industrieel design lijken, met modulaire meubels in donkere kleuren en metalen structuren met houten bladen die zowel mooi zijn om te zien als praktisch in gebruik. Hout, metaal en glas zijn de materialen die, gecombineerd of individueel gekozen, een kantoor een eigentijdse uitstraling geven; deze materialen worden vergezeld met leer voor de fauteuils en ijzeren accessoires, die essentieel zijn voor dit type kantoor.

Materialen als hout en glas in een kantoor zijn praktisch en functioneel, en door het creëren van eenvoudige lijnen een verfijnde uitstraling geven.

Welke stilistische trend u ook kiest bij het inrichten van uw kantoor, het is essentieel om de homogeniteit en consistentie tussen kleuren en materialen te behouden. Kantoormeubilair, dat vaak niet belangrijk wordt geacht, moet zorgvuldig worden gekozen om bij het meubilair te passen en een gevoel van stilistische uniformiteit te creëren. Onder de inrichtingscomplementen die goed bij elke stijl passen, zijn de kantooraccessoires van Caimi Brevetti zoals: kleerhangers, manden, paraplustandaards en bureauaccessoires, ontworpen voor collectieve omgevingen die opvallen dankzij een ontwerp dat kan voldoen aan de verschillende eisen van persoonlijke smaak en gebruik. Objecten geschikt voor kleine of grote ruimtes, minimalistisch of high-impact. Dan zijn er de glazen spiegels van Fiam die verfijnde omgevingen creëren of de extravagante vazen van Serralunga in de meest uiteenlopende kleuren en vormen die werkomgevingen energiek en uitnodigend maken.

De Made in Italy-garantie dient als een trait d’union tussen de verschillende stilistische keuzes. De zorg en eeuwige drang naar innovatie en het maken van hoogwaardige materialen. Made in Italy, iets dat maar weinigen zouden opgeven.

About Marco Olivieri

Oprichter en CEO van La Mercanti Srl. Marketing en Sales expert. Strategie-implementatie, innovatie en een uitstekende bedrijfsvoering. “Ik zie mijzelf als een innovatieve denker en een leergierig iemand. Ik kom graag met nieuwe ideeën naar buiten om de initiatieven van mijn medewerkers te stimuleren”.

Speak Your Mind

*