Uit de Blog...Abonneer nu

Hoe de vergaderzaal in te richten

De afgelopen twee jaar hebben we geen gebruik kunnen maken van wat altijd het zenuwcentrum van een kantoor is geweest: de vergaderzaal.

De ruimte waarin relaties worden opgebouwd met het team, klanten of zakenpartners, de ruimte die belangrijke beslissingen voor het bedrijf inkadert en als visitekaartje fungeert, samen met de receptie.

Nu de activiteiten weer op het normale ritme komen, is ook de vergaderzaal weer een belangrijke en noodzakelijke plaats op kantoor. Maar natuurlijk zijn de te nemen maatregelen veranderd, dat merken we al aan wat we via de massamedia zien. Vergaderingen van politieke leiders, vinden plaats aan kostbare tafels, maar van aanzienlijke omvang om belangrijke afstanden tussen de deelnemers te bewaren, indrukwekkende tafels en comfortabele stoelen om de aandacht niet af te leiden van de discussie. Dit is ook terug te vinden in kleine en grote ondernemingen.

Vergaderingen zijn altijd een cruciaal moment geweest voor de activiteiten van ondernemingen en ze komen sterk terug om dat te zijn, daarom moet de vergaderzaal altijd tot in de puntjes verzorgd zijn.
Meubilair door vormen en kleuren moet een positief effect hebben op mensen.

Laten we eens kijken wat de basiselementen zijn om een vergaderzaal in te richten:
De tafel is het belangrijkste element waar bedrijfsstrategieën om draaien. De afmetingen hangen af van de afmetingen van de omgeving waarin hij zal worden geplaatst. Een van de nieuwe trends is de ruime tafel, die het mogelijk maakt dat mensen ver van elkaar af zitten. Hij wordt meestal in het midden van de kamer geplaatst.
Andere belangrijke aspecten om te overwegen voor de tafel zijn: de stroombronnen (vaak sluit je hem aan op een computer, smartphone, enzovoort), het ontwerp, de materialen en de afwerkingen (er zijn er voor alle stijlen, in hout, glas, laminaat, leer, enzovoort) en de vorm (rechthoekig, vierkant, rond).
De stoelen, moeten comfortabel zijn, zodat de aandacht niet verschuift naar het krampachtig zoeken naar een comfortabele positie
Lage opbergkasten voor het opbergen van vergadermateriaal
Inrichtingsaccessoires, die de omgeving kunnen verbeteren en tegelijkertijd comfortabeler maken.

Hiertoe behoren de geluidsabsorberende panelen, die nu verkrijgbaar zijn in kleuren en vormen met een geweldig design, en die dus de akoestische en decoratieve functie combineren; de technische gordijnen voor op kantoor, zodat u het licht kunt moduleren bij het gebruik van beeldschermen, en natuurlijk accessoires zoals kleerhangers, paraplubakken, pennenhouders, manden enzovoorts.
De vergaderzaal moet dus een maximum aan comfort bieden, de concentratie en productiviteit stimuleren en de mensen op hun gemak stellen.

About Marco Olivieri

Oprichter en CEO van La Mercanti Srl. Marketing en Sales expert. Strategie-implementatie, innovatie en een uitstekende bedrijfsvoering. “Ik zie mijzelf als een innovatieve denker en een leergierig iemand. Ik kom graag met nieuwe ideeën naar buiten om de initiatieven van mijn medewerkers te stimuleren”.

Speak Your Mind

*