Uit de Blog...Abonneer nu

De ideale kantoorruimte

De gebouwen zijn ontworpen om te werken, te ontmoeten, te ervaren… Het zijn inderdaad plaatsen waar we het grootste deel van ons dagelijks leven doorbrengen. Het is precies binnen de kantoren dat contact tussen mensen plaatsvindt, maar op een moment als dit waar het woord “contact” een negatieve betekenis heeft, wordt het noodzakelijk om adequate, lichte en ruime werkruimten te bieden waarin ergonomische, functionele en designinrichtingen kunnen worden geplaatst.
Arbeidsomstandigheden en duurzaam werken zijn een van de belangrijkste planningsactiviteiten van het programma voor de periode 2021-2024.

Internationaal gerenommeerde ontwerpers ervaren nu een werkcultuur gebaseerd op wellness door grote en goed verdeelde ruimtes te creëren waar ze werkrelaties kunnen creëren met respect voor de anderen.

Great Place to Work®, het internationale advies- en onderzoeksinstituut op het gebied van werkplekcultuur, heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd naar het opbouwen van een vertrouwensvolle en gezonde cultuur. Dit instituut verzamelt gegevens van vele Europese organisaties om de belangrijkste problemen op het gebied van welzijn op het werk te ontdekken en de essentie om een ideale werkomgeving te creëren, waardoor alle werknemers zich goed voelen. Er is een duidelijk verband tussen de kwaliteit van de werkomgeving en de bedrijfsgroei van bedrijven.

Werken in een omgeving waar respect en vertrouwen is tussen mensen activeert goede processen die leiden tot een natuurlijke toename van motivatie, participatie en trots om deel uit te maken van het bedrijf.
Uit de resultaten blijkt dat 47 procent stress als een centraal probleem binnen het bedrijf beschouwt, terwijl 65 procent van de managers zegt dat gezondheid en welzijn als een strategische prioriteit naar voren zijn gekomen.
Een authentieke cultuur gebaseerd op welzijn en respect moet in de loop van de tijd worden gecreëerd en behouden om er een echte werkfilosofie van te maken. Het is een manier van handelen die het bedrijf in staat stelt om vanuit alle gezichtspunten te groeien.

We hopen dat we zo snel mogelijk terug kunnen naar onze kantoren, maar zeker met een andere organisatie, met vernieuwde methoden en processen. In deze specifieke omstandigheid is de aandacht voor het welzijn van mensen, werknemers en medewerkers een fundamentele opmerking.

Technologie zal ook veranderen: er zullen steeds intelligentere ruimtes nodig zijn in zowel uitvoerende als operationele kantoren, waar apparaten en software nieuwe vormen van interactie en ruimtebeheer mogelijk zullen maken. Het kantoor wordt een meer gedeelde, “getimede” en hybride plek tussen realiteit en virtualiteit.

About Marco Olivieri

Oprichter en CEO van La Mercanti Srl. Marketing en Sales expert. Strategie-implementatie, innovatie en een uitstekende bedrijfsvoering. “Ik zie mijzelf als een innovatieve denker en een leergierig iemand. Ik kom graag met nieuwe ideeën naar buiten om de initiatieven van mijn medewerkers te stimuleren”.

Speak Your Mind

*