Uit de Blog...Abonneer nu

De logica van het ontwerpen van de kantoorinrichting verandert

Sommige mensen blijven thuis werken, maar velen zijn teruggekomen naar hun kantoren waar de bedrijven alle noodzakelijke stappen hebben moeten nemen om een veilige werkplek te maken zodat hun werknemers veilig kunnen werken.

De tijd van open kantoren, gegroepeerde bureaus, volle vergaderzalen en gemeenschappelijke ruimtes met veel zitplaatsen is voorbij, of liever opgeschort. De richtlijnen voor social distancing vereisen een minimale afstand tussen stoelen en bureaus.

Dit alles heeft natuurlijk geleid tot een herdefiniëring van het kantoormeubilair, omdat het niet meer mogelijk is om dicht bij elkaar te zijn en te werken. In 2020 worden werkplekken opnieuw ontworpen met het oog op sociale distantiëring en daarbij zal het meubilair een evolutie ondergaan op het gebied van individuele bescherming.

La Mercanti ontwerpt de werkplekken voor de bedrijven. Tegenwoordig zijn beweegbare wanden, automatische deuren zonder handgrepen, gespreide werkplekken, opnieuw gedefinieerde vergaderzalen, grotere gemeenschappelijke ruimtes verplicht en worden de bewegingen van de ene ruimte naar de andere zijn zoveel mogelijk beperkt.

Om de juiste afstand te garanderen is meer ruimte nodig, zodat alle ongebruikte ruimtes kunnen worden gebruikt om directie en operationele bureaus te plaatsen. Op plaatsen waar meerdere medewerkers tegelijkertijd werken, kunnen verplaatsbare scheidingspanelen worden geplaatst tussen de bureaus, die kunnen worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.

Het Italiaanse bedrijf Flex heeft onlangs een collectie producten ontwikkeld die aansluiten bij de behoeften van deze tijd. Het is een idee dat is ontstaan om dichter bij bedrijven te staan die zich moeten aanpassen aan de nieuwe regelgeving om weer veilig aan het werk te gaan. De collectie combineert design en functionaliteit en biedt verschillende soorten beschermende oplossingen zonder de elegantie en aanpassing van elke context te verstoren: wachtrij afscheidingen en verdelers om ruites te markeren gecombineerd met ontsmettingsmiddelen, verplaatsbare en aanpasbare scheidingswanden en lichtgewicht ruimtebesparende wanden om de kamers op een verfijnde en elegante manier te verdelen. De open ruimtes moeten eenvoudig kunnen worden aangepast, vergroot maar in ieder geval een kleiner aantal werkplekken bevatten.

Om de kantoorruimte te reorganiseren is natuurlijk een bedrijfscultuur noodzakelijk die gebaseerd is op flexibiliteit, vertrouwen en die werkt om doelen te bereiken; het is niet langer de mens die zich moet aanpassen aan zijn/haar werkruimte, maar het tegenovergestelde. Het is goed om de mensen in de social distancing niet uit het oog te verliezen, het is noodzakelijk om de ruimtes en kamers te heroverwegen en mensen samen te laten werken met inachtneming van de veiligheidsnormen. Dus laten we de kantoorruimtes voorzien van meubels die interactie bevorderen in plaats van isolatie.

Het bureau en de directie stoel blijven altijd de belangrijkste elementen van het directiekantoor, evenzeer moeten zaken als functionaliteit, esthetiek, ontwerp, verlichting en inrichtingstoebehoren hun belang op de werkplek behouden: werken op functionele en mooie plekken maakt de tijd aangenamer en productiever.

About Marco Olivieri

Oprichter en CEO van La Mercanti Srl. Marketing en Sales expert. Strategie-implementatie, innovatie en een uitstekende bedrijfsvoering. “Ik zie mijzelf als een innovatieve denker en een leergierig iemand. Ik kom graag met nieuwe ideeën naar buiten om de initiatieven van mijn medewerkers te stimuleren”.

Speak Your Mind

*