Uit de Blog...Abonneer nu

Nieuwe trends: de Huddle ruimte

We hebben altijd de wijze waarop het moderne directie kantoor door de jaren veranderde scherp in het oog gehouden. We hebben bij verschillende gelegenheden gesproken over hoe de evolutie en de integratie van technieken hebben geleid tot nieuwe werkculturen en de vormgeving van ruimtes die afwijken van het gangbare. Vandaag willen we ons richten op de Huddle kamer.

Hoe open werkplekken evolueren: de Huddle ruimte
Volgens een artikel van Frost & Sullivan zijn er ongeveer 30 miljoen huddle kamers over de hele wereld. We spreken over een trend die de afgelopen jaren met dank aan de groeiende populariteit van de open werkplek ruimte een stijgende populariteit kent op basis van een reeks van verschillende principes en eisen.

Dus, in het kort, wat is een huddle kamer nu precies? Met werkplekken die steeds een meer open karakter krijgen ontstaat een behoefte om eveneens specifiek gedefinieerde en eventueel geluiddichte ruimtes toe te voegen voor werk in kleine groepen van maximaal 3 tot 6 personen om als het ware samen te kruipen.

Moderne technieken maken het mogelijk om de huddle kamer te gebruiken als een een fysieke ruimte voor medewerkers die een privé ruimte nodig hebben voor kortdurende teamwork sessies en voor besprekingen, maar ook als virtuele ruimte wanneer een kamer nodig is voor conference calls.

Zonder noodzaak om de ruimte vooraf te reserveren – zoals gebruikelijk bij traditionele grotere vergaderruimtes – huddle kamers bieden u de mogelijkheid snel spontane besprekingen en vergaderingen te plannen; vandaar de behoefte voor zo’n ruimte op elke verdieping of bij elke werkplekzone én daarbij nog een algemene die makkelijk te bereiken is.

Wat begon als een eenvoudige kamer die diende voor één op één communicatie is in de afgelopen jaren geleidelijk geëvolueerd – met de introductie van telefoons, kleinere werkstations en audio en video technologie – in een soort kleine onafhankelijke enclave met een vloeroppervlakte van niet meer dan 10 à 12 m2. De kleine ruimte moet een geschikte hoeveelheid frisse lucht krijgen, zelfs als het niet de bedoeling is om deze ruimte lang achter elkaar te gebruiken.

Huddle kamers geven een comfortabele, high-tech ruimte met voldoende design en zijn een integraal onderdeel van de communicatie- en samenwerkbehoeftes van een dynamisch team; zij omarmen de nieuwe technologische en sociale trends en voorzien in een bijzonder effectieve oplossing voor het groeiende deel van gebruikers die meer flexibiliteit wensen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Inderdaad, wat deze ruimtes zeer goed doen is het voorzien in een meer flexibele aanpak zodat de gebruikers een minder formele omgeving krijgen om te werken en derhalve als katalysator dienen voor de millennials die op zoek zijn naar een oase voor samenwerking.

Vergeleken met enkele decennia geleden, toen samenwerkende technologie werd alleen werd gebruikt in en beperk tot de duurdere vergaderruimtes, is de implementatie van comfortabele micro-rooms – uitgerust met audio- en video conference apparatuur – een strategische toevoeging geworden in het ondersteunen van de samenwerking tussen de mensen die op kantoor werken en hen die op afstand werken en helpt hen om zich onderdeel van het team te voelen en betrokken bij de besprekingen.

En meer nog, in deze comfortabele en verbonden ruimtes is het makkelijker om het team deelgenoot te maken van de gezamenlijk doelstellingen en strategieën.

About Marco Olivieri

Oprichter en CEO van La Mercanti Srl. Marketing en Sales expert. Strategie-implementatie, innovatie en een uitstekende bedrijfsvoering. “Ik zie mijzelf als een innovatieve denker en een leergierig iemand. Ik kom graag met nieuwe ideeën naar buiten om de initiatieven van mijn medewerkers te stimuleren”.

Speak Your Mind

*