Uit de Blog...Abonneer nu

Digitale nomaden of flexwerkers en de moderne Italiaanse bureaus

Welke vorm moet een modern kantoor krijgen voor mensen die nog geen kantoor hebben?
Wat klinkt als een paradox is in feite de vraag van de dag voor digitale nomaden of flexwerkers.

“Waar is mijn werkplek voor vandaag?”

Onder het cosmopolitische leger van professionals zonder kantoor is dit vaak de eerste vraag die ze zich dagelijks stellen.

Omdat ze digitale nomaden zijn, zijn ze in staat om zich aan te passen en de juiste mentaliteit te hebben om het beste uit elke mogelijkheid te halen voor hun persoonlijke groei en hun vaardigheden toe te voegen aan en bij te dragen aan uw werk.

Er zijn mensen die er in slagen om een startup te realiseren vanaf een zeilboot, mensen die aan de waterkant zitten en hun spreadsheets samenstellen en beoordelen en mensen voor wie de trein hun hoofdwerkplek is geworden.
Er zijn mensen die elke morgen wakker worden in een andere stad en die – om hun smartphone of laptop op te laden – tijd verspillen met de jacht naar een plek waar het juiste voltage aanwezig is.

Terwijl het aanbieden van eindeloze mogelijkheden, zoals het werken met een notebook, altijd het beste kon aan een tafel in de dichtsbijzijnde coffeebar, of nog beter – om de productiviteit naar het volgende level te brengen – de meest ideale situatie is het werkcafé dat is ontworpen met comfortabele werkplekken en supersnelle wifi.

Leren van coworking
De beste keuze voor digitale nomaden om naar toe te gaan zijn de co-working plekken.

Deze zijn overal ter wereld te vinden, ze in voorzien technologisch goed uitgeruste ruimtes met de meest moderne kantoor- en business behoeftes.

Wat ooit werd beschouwd als ruimtes om freelancers te voorzien van koffie en brood is nu de plek voor een groter publiek.

Co-working plekken bieden ook een “veilige werkplek” voor medewerkers die veel onderweg zijn en waar hun hun bedrijf geen locaal kantoor heeft. Het zijn van een digitale nomade hoeft dus niet te betekenen dat je een freelance professional bent.

Het ontwerp van een kantoor dat tegemoet komt aan de wensen van digitale nomaden
Het toepassen van onze ontwerprichtlijnen voor co-working is de eerste stap in de creatie van een ruimte die 100 % voldoet aan de eisen van de digitale nomaden.

Welke voorzieningen vind je terug in de best presterende kwalitatieve ruimtes?
– een combinatie van open ruimtes die uitnodigen tot interactie en afgesloten werkruimtes voor vergaderingen of samenwerken in kleine groepen.
– een ontwerp volgens de richtlijnen van de ergonomie, met daglicht en comfortabele werkplekken.
speciale plekken voor chillen, loungen en pauzes.
– aanwezigheid van diensten als receptie, secretariaat en mogelijkheid je e-mail te ontvangen.
– felxibele en verlengde openingstijden, bij voorkeur 24 uur per dag.
community, saamhorigheid, cursussen en workshops.
matchmaking diensten die de uitwisseling van vaardigheden bevorderen.

About Marco Olivieri

Oprichter en CEO van La Mercanti Srl. Marketing en Sales expert. Strategie-implementatie, innovatie en een uitstekende bedrijfsvoering. “Ik zie mijzelf als een innovatieve denker en een leergierig iemand. Ik kom graag met nieuwe ideeën naar buiten om de initiatieven van mijn medewerkers te stimuleren”.

Speak Your Mind

*