Uit de Blog...Abonneer nu

Het directiebureau voor professionele bedrijven: ontwerp en functies

Het geschikte bureau is essentieel voor het hoofdkantoor in elke professionele onderneming; een bureau dat functionaliteit combineert met elegantie, terwijl het stijl toevoegt aan de ruimte.
Het bureau van een professional toont het karakter van de eigenaar, dus moet goed gekeken worden naar de stijl en het design tot in elk detail.
Het meubilair in het directiekantoor moet onderscheidend zijn ten opzichte van de inrichting waarmee de andere kantoorvertrekken van collega’s zijn ingericht.
De majestueuze schoonheid van het bureau straalt kracht, veiligheid en klasse uit. Een discrete grandeur voor de hoofdrol en positie in het kantoor, als blikvanger en het eerste object dat opvalt en aandacht vraagt bij binnenkomst in het kantoor.
De visuele impact wordt verzorgd door dit belangrijkste meubel in de ruimte, dat ook de andere meubels tot een decor smeedt en samenbrengt. Directiemeubels hebben de kracht om elegantie toe te voegen en uit te stralen naar elke potentiele klant. De juiste keuze kan zelfverzekerdheid, rust en kundigheid uitstralen. In aanvulling op het visuele aspect kunnen speciale accessoires het nodige toevoegen voor een praktisch gebruik en gemak.

Afmeting: de ideale bureaubreedte

De afmetingen van het professionele directiebureau is het eerste detail dat de aandacht trekt bij binnenkomst van het kantoor. Een bureau in het directiekantoor is groter dan een standaard computerwerkplek elders in het kantoor. Het werkblad is meestal groter en toont daarmee hoe belangrijk de professional is die hier werkt.
De modellen waaruit gekozen kan worden zijn talrijk en kunnen variëren of aangepast worden aan de beschikbare ruimte en de gewenste stijl binnen het kantoor. Indien de grootte van het kantoor het mogelijk maakt kan gekozen worden voor een L-vormig bureau waarmee een verdeling in het werk en een organisatorische indeling gecreëerd kan worden. Faciliteiten als PC’s, printers, telefoons en eventueel andere nuttige apparaten kunnen een geschikte plek krijgen op of in het bureau hetgeen efficiënt werken bevordert.

Kwaliteit: hoe te kiezen voor een directiebureau

Het directiebureau is over het algemeen duurder dan standaard bureaus. De hogere kosten zijn gerechtvaardigd door de hogere kwaliteit van de toegepaste materialen, de afmeting van het werkblad en the toegevoegde accessoires en faciliteiten zoals ladenkasten, archiefkasten en de afwerking van het werkblad.
Het directiebureau is niet louter een meubel, maar het harmonieuze middelpunt in het kantoor voor de andere meubels in de ruimte; maar ook de plek waar het merendeel van het professionele werk wordt verricht.
Een bureau staat dagelijks bloot aan stress, zodat een goede kwaliteit vereist is om krassen en lelijke beschadigingen te voorkomen die een negatieve indruk geven van het imago van het bedrijf als geheel. Bovendien zorgt een goede kwaliteit voor minder onderhoud. Het werkblad van het bureau kan eenvoudig en snel schoongemaakt worden met een stofdoek. Als u kiest voor een glazen werkblad, wordt dit voorzien van een antislip coating.

Design: elegantie en stijl van het bureau

Design maakt een object speciaal en uniek; met een geavanceerd en tegelijkertijd moderne esthetiek. Wie een leidinggevende rol inneemt binnen de advocatuur kiest een stijl die past bij de functie; die professionaliteit en klasse uitdraagt.
Het directiebureau met een glazen werkblad weerspiegelt een moderne stijl en kan eenvoudig worden ingepast in elke omgeving, van avant-garde tot klassiek.
Sommige directiebureaus hebben een glazen werkblad gecombineerd met een RVS onderstel, dat een verfijnde professionele uitstraling geeft.

Functionaliteit: organisatie op verschillende niveaus

Een wezenlijk kenmerk voor directiebureaus is het maatwerkdesign waarmee de uitvoering kan worden bepaald voor het werkblad, verschillende indelingen en de afwerking. Efficiënt werken vraagt een goede organisatie en ordening van de accessoires van het directiebureau. Deze ordening geeft een gevoel van zekerheid en bekwaamheid aan potentiële klanten. De bovenste planken zijn bruikbaar voor het plaatsen van het computerbeeldscherm, de printer, de scanner en eventuele andere apparaten die de professional nodig heeft.
De antislip laag van het werkblad zorgt ervoor dat u kunt werken en schrijven zonder het blad beschadigd kan worden. De laden zijn groot genoeg om belangrijke documenten en persoonlijke bezittingen op te bergen. De archiefkast onder het bureau herbergt de dossiers die dicht bij de werkplek moeten zijn om efficiënt werken te waarborgen.
Een opgeruimd en georganiseerd directiebureau vormt het brandpunt van waaruit het management het bedrijf bestuurt. Derhalve is het belangrijk om een bureau te kiezen met een ruim en breed werkblad, voldoende planken, opbergmogelijkheden en ruime laden.

Stijl: het bureau weerspiegelt de huisstijl van het bedrijf

Het professionele kantoor moet haar huisstijl communiceren en uitdragen; het gekozen meubilair moet hieraan bijdragen en het imago versterken. Het directiebureau brengt tegelijkertijd de aspecten modern en traditie samen; de diepgewortelde standvastigheid van het verleden gecombineerd met de blik op de toekomst. Een bureau van een professional met een verfijnde en gewaagde stijl weerspiegelt wat de professional uit wenst te stralen naar zijn/haar klanten.

About Marco Olivieri

Oprichter en CEO van La Mercanti Srl. Marketing en Sales expert. Strategie-implementatie, innovatie en een uitstekende bedrijfsvoering. “Ik zie mijzelf als een innovatieve denker en een leergierig iemand. Ik kom graag met nieuwe ideeën naar buiten om de initiatieven van mijn medewerkers te stimuleren”.

Speak Your Mind

*