Uit de Blog...Abonneer nu

Staand werken of een ideale bureaustoel uitzoeken?

Sinds het begin van de menselijke geschiedenis is de mens in beweging: om te jagen, om te ontsnappen voor gevaar of om te rennen. Tegenwoordig is de mens gaan zitten om te overleven en het bijbehorende comfort heeft geleid tot een veel gemak en een weinig dynamische levensstijl, zeker in de werkomgeving.

Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar super ergonomische design stoelen voor hun medewerkers om zodoende hun productiviteit te verhogen. Tegelijkertijd komt er uit het Noorden een nieuwe trend van staand werken, een nieuwe visie van “gezond werken”, met in hoogte verstelbare bureaus waarvan het werkblad omhoog en omlaag gebracht kan worden afhankelijk van de behoefte van de medewerker of voor het werken met keypad of desktop computer.
Dus wat zou dan de ideale oplossing zijn om te kunnen werken: weg met alle stoelen of keuze voor de behoefte van de individuele medewerker?

Staand werken bevordert de concentratie, bloedsomloop en helpt bij het verbranden van calorieën. Het vermindert afleiding, maar voor hen die 8 tot 10 uur werken is het ondenkbaar om de hele tijd staand te werken. Dus de mogelijkheid voor de combi zittend-staand werken is de ideale oplossing. Staand werken gedurende 10/15 minuten elk uur verhoogt geconcentreerd werken en vermindert de negatieve effecten van inactiviteit.
Het aannemen en houden van een correcte ergonomische werkhouding is een regel die je moet volgen indien je volgens de combi zittend-staand werken werkt.

Hierbij is het noodzakelijk om een goede bureaustoel te kiezen, of het nu gaat om een operationeel of een directiebureau. In de laatste jaren is door alle fabrikanten van kantoormeubilair een grote progressie bewerkstelligd op het gebied van ergonomie – het belangrijkste criterium voor de keuze van een goede bureaustoel. De belangrijkste kenmerken die een goede bureaustoel moet hebben zijn:
– de mogelijkheid om de zithoogte, de hellingshoek en diepte van de zitting aan te passen. Zeker wanneer er wordt gewerkt aan verschillende activiteiten en taken.
– goede materialen die flexibiliteit, duurzaamheid en stabiliteit garanderen.
– een anatomisch gevormde rugleuning die de wervelkolom volgt en het bekken en de lenden ondersteunt.
– moet een correcte werkhouding garanderen, maar bovenal de armen en de rug optimaal ondersteunen.
Tot slot is het aanbevolen voor medewerkers die aan een bureau werken om af en toe op te staan en dan een tijdje staand te werken. De juiste impuls voor verandering vergroot innovatie en daarmee ook de business.

About Marco Olivieri

Oprichter en CEO van La Mercanti Srl. Marketing en Sales expert. Strategie-implementatie, innovatie en een uitstekende bedrijfsvoering. “Ik zie mijzelf als een innovatieve denker en een leergierig iemand. Ik kom graag met nieuwe ideeën naar buiten om de initiatieven van mijn medewerkers te stimuleren”.

Speak Your Mind

*